Belemmert je hoofdpijn je functioneren?

Grijp je iedere dag naar de pijnstillers? Hoofdpijn is slopend en frustrerend. Zeker als je het gevoel hebt niet serieus genomen te worden en met paracetamol naar huis wordt gestuurd.

Bekende vormen van hoofdpijn zijn spanningspijn, migraine en clusterpijn. Vaak ben je al naar de huisarts geweest en daar heb je helderheid gekregen en een diagnose of je komt niet tot een duidelijke diagnose. Medicatie kan hoofdpijn veroorzaken maar voedselintoleranties kunnen ook een oorzaak zijn van je pijn.

Wat kan je orthomoleculair doen

Samen ga ik met je kijken of er nog andere symptomen zijn die kunnen duiden op een indirecte oorzaak van je hoofdpijn. Met behulp van een uitgebreide anamnese (vragenlijst) en intake gesprek wordt je gehele klachtenpatroon in kaart gebracht. Wellicht dat er een hele andere oorzaak aan je pijn ten grondslag ligt.  Verder is het belangrijk te weten of er een patroon in je pijn aanvallen zit. Dat kan te maken hebben met je bioritme, je cyclus, je eetmomenten etc. Een hoofdpijn/voedings dagboek bijhouden kan een helder beeld geven.

Als je al een duidelijk beeld hebt en bijvoorbeeld migraine hebt, kun je ook met bepaalde voedingsstoffen proberen je klachten te verminderen. Vaak weet je zelf al wel heel goed wat je beter niet kunt doen of eten. Chocolade, kaas en wijn zijn enkele bekende. Maar er zijn wellicht ook andere onbekende voedingsstoffen die in jouw specifieke geval een groot effect hebben.

Graag help ik je verder.