Werkwijze

Vragen?

Als je niet zeker weet of ik je kan helpen, of heb je een vraag of ben je gewoon nieuwsgierig?  Dan kun je me vrijblijvend bellen of het contact formulier invullen waarna ik contact met jou op zal nemen. Dan bespreken we of het zinvol is een afspraak te maken en of een voedingsadvies kan helpen. Ook is er dan ruimte om verwachtingen en behoeftes uit te spreken.

Afspraak maken

Wil je graag een afspraak voor een eerste intake gesprek dan kan dat ook telefonisch of via het contactformulier. Voordat het eerste gesprek plaats vind, zal ik je een vragenlijst opsturen. Deze ontvang ik graag voor de afspraak retour. Zo kan ik me optimaal voor bereiden en haal jij het beste uit de afspraak.

Intake gesprek

Gedurende het eerste consult (1-1,5 uur) worden de klachten besproken. Tijdens dit eerste gesprek wordt er een oorzaak of relatie gezocht in het lichaam. Na dit gesprek zal ik een advies geven en een behandelplan bespreken.

Zonodig kunnen er laboratoriumonderzoeken (speeksel/ontlasting/urine) gedaan worden. De kosten hiervan zijn voor eigen rekening. Soms vraag ik je vooraf een onderzoek te doen en soms doen we dat in overleg na het eerste consult.

Het behandelplan zal bestaan uit een voedingsadviezen en mogelijk aanvullende suppletie.

Vervolg consult

De hoeveelheid vervolgconsulten hangen af van het besproken behandelplan en duren meestal 30 minuten.

Belangrijk: ik stel geen diagnoses. Een arts die daarvoor is gespecialiseerd kan diagnoses stellen.

Tarieven

De kosten van een consult zijn €90 per uur. Een vervolgconsult van 30 minuten kost €45.  Heb je aan een kwartier voldoende, dan wordt er naar rato gefactureerd.

Een allereerste intake gesprek kost €135. Dit duurt ongeveer 1 uur tot 1,5 uur en is inclusief voorbereiding met behulp van de ingevulde vragenlijsten en een uitgebreide behandelingsplan na afloop via de mail.

Je kunt in de praktijk niet met pin betalen. De consulten komen in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar in het aanvullende pakket. Hoeveel er vergoed wordt hangt van uw verzekering af. Wil je weten of je zorgverzekeraar de behandeling vergoed in 2017? Klik dan op de link om naar de website van de MBOG (Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde) te gaan.

Voor wie geen aanvullende verzekering heeft bij een inkomen op het sociaal minimum geldt een aangepast tarief.

Voor je behandeling wordt tijd gereserveerd. Bij verhindering dien je de afspraak minimaal 24 uur van tevoren af te zeggen. Afspraken die niet worden afgezegd of worden nagekomen worden volledig in rekening gebracht.

De kosten voor suppletie en eventueel laboratorium onderzoek zijn afhankelijk van de soort en hoeveelheid. Deze komen NIET in aanmerking voor een vergoeding van de zorgverzekering.

Bedrijven

Kom je in aanmerking voor een vergoeding vanuit je bedrijf waar je werkzaam bent? Neem dan ook zeker contact ook, ik kan een vrijblijvende offerte voor je bedrijf maken. Ook kunnen reïntegratie coaches, HR managers, arboartsen en maatschappelijk werkers etc. contact met me opnemen als behoefte is aan meer informatie voor het coachen en behandelen van een werknemer op het gebied van voeding en leefstijl. Hiervoor geldt een aangepaste werkwijze en tarieven.